Απέχεις - Voodoo



Δίσκος
Μετά από καιρό και λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου επίσημου δίσκου των Απέχεις, κυκλοφορεί ενα EP με τίτλο "Voodoo" το οποίο περιέχει 9 καινούργια κομμάτια.

Review
Γράφωντας και ακούγωντας ξανά το δισκάκι, κατάλαβα ότι ίσως είναι απο τα πιο μέτρια EP που έχω ακούσει. Και μάλλον δεν το πιστεύω μόνο εγώ.
Από που να αρχίσω; Θα ξεκινήσω από το εξώφυλλο.
Είναι ένα αρκετά όμορφο cover, ίσως από τα καλύτερα ελληνικά που έχω δει. Αν ακούσετε τον δίσκο όμως, θα καταλάβετε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του δίσκου. Βάσικα, ο δίσκος είναι σαν μαζεμένα αποτυχημένα κομμάτια (βασικά αυτό είναι, τα B-Sides των Απέχεις), οπότε δεν έχει κάποιο κλίμα. Όσο για τα κομμάτια, αφού είναι B-Sides, δεν έπρεπε καν να σκεφτούν να τα βγάλουν προς τα έξω.
Τώρα στα κομμάτια... Μονότονες παραγωγές με λίγες εξαιρέσεις, επαναλαμβανόμενοι/κλεμμένοι στίχοι και στο νόημα τους μηδέν. Με μια ακρόαση εντοπίζεις δήθεν εμπορικά/battle κομμάτια και ατάκες που μας θυμίζουν ότι βάφουν, πίνουνε και γαμάνε mc's.
Ο μόνος που ίσως έχει βελτιωθεί κάπως είναι ο Rivone, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
11 κομμάτια στο σύνολο, μα κουράζουν απίστευτα...
Και ενώ οι παραγωγές ίσως δεν είναι τόσο μονότονες όπως τις χαρακτήρισα, τις τραβάνε κάτω οι ερμηνείες και οι στίχοι. Αλλά για να κρίνουμε από τώρα τους Απέχεις, πρέπει να περιμένουμε τον επίσημο δίσκο, για να ξέρουμε αν χαλάσανε. Ας μην ξεχναμε ότι μας έχουν δώσει πολύ όμορφες δουλειές. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Voodoo δεν ακούγεται.
Ειδικά τώρα, μετά από κάμποσους μήνες, με το ζόρι ξανάκουσα τα κομμάτια.Τέλος πάντων, τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας, αν θέλετε κατεβάστε το...

Tracklist
1) Κάνουμε voodoo
Βαθμός: 4

2) Το εκπροσωπώ
Βαθμός: 3

3) Λόγια τρυφερά
Βαθμός: 6

4) Εθισμένα μεθυσμένοι
Βαθμός: 4

5) Αν ακούς εμάς
Βαθμός: 3

6) Σαν αγρίμι
Βαθμός: 2

7) Αυτόματα
Βαθμός: 5,5

8) Έχουμε πρόβλημα
Βαθμός: 4

9) Άλλο τόσο
Βαθμός: 5

Γενική βαθμολογία: 4
Cover: 8,5

Περιμένουμε την επίσημη δουλειά τους.
*Avso

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Online