Λόγος απειλή & Freestyle - I am Hip Hop



Δίσκος
Τον περασμένο χρόνο ενώ όλα κυλούσαν σταθερά και γνώριμα στην επιφάνεια της όμορφης Θεσσαλονίκης, η πόλη φιλοξενούσε διακριτικά έναν από τους πιο δραστήριους και υποψιασμένους Hip Hop καλλιτέχνες από τη Νέα Υόρκη. O Freestyle των Arsonists μπαινόβγαινε εντατικά στο studio μαζί με τον δικό μας, αδιάκοπα εξελισσόμενο Λόγο Απειλή (Απέχεις, Ladose) με ένα και μόνο σκοπό: να ολοκληρώσουν το project που έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής Hip Hop δισκογραφίας με τίτλο "I Am Hip Hop".

Review
Λίγο πολύ και ένας που δεν ακούει Hip Hop ξέρει τον Λόγο απειλή, μέλος των Ladose και Απέχεις. Οι πιο ψαγμένοι, που ασχολούνται και με ξένο Hip Hop, ξέρουν και τον Freestyle, ο οποίος είναι μέλος των Arsonists.
Από το πουθενά λοιπόν, αυτοί οι 2 κυκλοφόρησαν από κοινού ένα CD. Αν και δεν ξέρω πως προέκυψε αυτή η συνεργασία...
Με κάποιους από τους καλύτερους παραγωγούς στο πλάι τους (Sifu Versus, Eversor, Snowgoons, Sinis Kamikaze) και συμμετοχές από Εισβολέα και D-Stroy από Arsonists, όλα δείχνουν ότι το project του Λόγου Απειλή και του Freestyle θα είναι κάτι πρωτότυπο για την ελληνική σκηνή.
Τα κομμάτια κυμαίνονται σε διάφορες φάσεις, με μόνη έλλειψη το battle, και τους 2 mc's να εναλάσσονται ανάμεσα στα ελληνικά και αγγλικά. Αν και κουράζει κάπως... Μέσα από τα 17 κομμάτια, προσωπικά 3 δεν με ενθουσίασαν τόσο, χωρίς να σημαίνει ότι ήταν άσχημα.
Με την πρώτη ακρόαση θα δείτε ότι όλα είναι αξιόλογα. Από την εισαγωγή του δίσκου που ξεκινάει δυναμικά, μέχρι το "Κακά τα ψέματα (Remix)", το οποίο είναι κομμάτι από το προηγούμενο solo album του Λόγου Απειλή, σαφώς βελτιωμένο και με επιπλέον κουπλέ Εισβολέα. Θα βρείτε και μόνοι σας μερικά διαμαντάκια, όπως είναι το "Παράνοια" με την τρελή παραγωγή των Snowgoons, και το "Crazy", που είναι και η συμμετοχή του D-Stroy από τους Arsonists.
Τέλος ο μουσικός τομέας είναι σαφώς επιμελημένως, δίχως να απογοητεύει ή να κουράζει το αυτί.
Βέβαια, θα παρατηρήσετε ότι αφού η δουλειά αυτή είναι πιο επιμελημένη, λείπει ο αυθορμητισμός του Λόγου Απειλή και ίσως κάποιους σας χαλάσει. Προσωπικά δεν νομίζω να λιώνω τα συγκεκριμένα κομμάτια μετά από 5 χρόνια, όπως έκανα πιο παλιά με άλλα κομμάτια του. Χωρίς να είναι απαραίτητα κακό, αφού μπορεί να αρέσει σε κάποιους. Και σαφώς ο Λόγος Απειλή πρέπει να ανταποκρίνεται αναλόγος, αφού τα τραγούδια του βγαίνουν πια δισκογραφικά. Δυστυχώς όμως, αυτό το CD είναι για αυτιά που γουστάρουν τέτοιες δουλειές, και όσοι έχουμε ακούσει τα παλιότερα CD του θα παρατηρήσουμε την διαφορά και ίσως κάπως μας χαλάσει. Τέλος, οπως είπα και πριν, η εναλλαγή από αγγλικά σε ελληνικά και το ανάποδο κουράζει σχετικά μετά από κάποιο σημείο. Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι, ολόκληρος Freestyle είναι μέσα στον δίσκο. Τα κομμάτια είναι αρκετά καλά, και αξίζει να τα ακούσετε.
Γενικά η συγκεκριμένη δουλειά είναι αρκετά προσεγμένη τόσο σε στίχους όσο και παραγωγές, με ελάχιστα ψεγάδια...

Tracklist
1)Countdown (Intro)
Βαθμός: 7,5

2)Κάτω απ' τα φώτα
Βαθμός: 8

3)I'm runnin'
Βαθμός: 8

4)Virtual reality
Βαθμός: 7,5

5)I am Hip Hop
Βαθμός: 7

6)Παράνοια
Βαθμός: 8,5

7)Ακούω φωνές
Βαθμός: 7

8)Git on down
Βαθμός: 7

9)Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας
Βαθμός: 8

10)Time machine
Βαθμός: 7,5

11)Propaganda
Βαθμός: 7,5

12)Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει
Βαθμός: 8

13)Crazy
Βαθμός: 8

14)Είμαστε εδώ
Βαθμός: 7

15)Hello
Βαθμός: 8

16)The storm
Βαθμός: 8

17)Κακά τα ψέματα (Remix)
Βαθμός: 8,5

Γενική βαθμολογία: 7,5
Cover: 5

Από τους δίσκους που δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή σας
*Avso

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Online