Phyrosun - Πυρ και μανία

Δίσκος
Πυρ και Μανία είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Phyrosun. Στα λημέρια της ελληνικής Hip-Hop σκηνής βρίσκεται εδώ και 12 χρόνια έχοντας σημειώσει σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς έλληνες mc's, αλλά και με γνωστούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Review
1ο track, η παράγωγη μου φαίνεται γνωστή αλλά πριν προλάβω να το σκεφτώ μπήκαν οι πικαπισμοί από τον Q.B.Mix. "Phyro…σαν" λοιπόν και μας παρομοιάζει τι νομίζει ότι είναι. Κυλάει ωραία η παράγωγη και το χαρακτηρίζουν οι έξυπνες ατάκες.
Επόμενο "Πετά τα όνειρά μου". Ένας μπόμπιρας χώνει το hook... Στα πρώτο ενάμισι λεπτό μου φάνηκε άκρως ανούσιο όποτε skip για το "Δεν είμαι καλά".
Το χαμε ακούσει από το leak του video clip (να τη και η ρίμα), εγώ προσωπικά το είδα από τα χιλιάδες ποσταρίσματα στο Facebook... Περιγραφή της σημερινής κατάστασης λοιπόν, με ωραία παράγωγη από πίσω. Ακούγεται ευχαρίστα σε στιγμές χαλάρωσης.
4ο κομμάτι, κοζάρω τίτλο. Σκέφτομαι σίγουρη σπόντα για Vegas. Αμέσως μου έρχεται στο μυαλό η ατάκα του Φωτιά στο Thhf όταν κάποιος φώναξε γαμώ τους Vegas και εκείνος απάντησε ότι θα ξεκαθαριστούν όλα σε ένα κομμάτι. Play λοιπόν. Παράγωγη προς το μέτριο, περιγραφή πάλι μιας κατάστασης/σπόντας προς το πούλημα των πρώην Τανγκραμιτών. Καλό τρακ εντέλει, με σκιτάκι στο τέλος, αλλά όχι για συνεχείς ακροάσεις.
5ο "Καλώς η κακώς". Styles Unlimited στο beat και ο Phyro παίζει στην έδρα του, αφού πάλι παίζει με την ατάκα πετάγωντας κάποια ωραία lines.
"Σκέτα νέτα" και η πρώτη συμμέτοχη από Ταυτισμένο. Γνωστό κομμάτι αφού το χουμε ακούσει από το mixtape του DJ The Boy, άκυρα κουπλέ μεταξύ τους με καλύτερο αυτό του Ταυτισμένου που περιέχει και γνωστά πλέον roll του.
6ο "Παίζει πρόβλημα". Το κομμάτι που περίμενα να ακούσω περισσότερο από όλο τον δίσκο. Battle κουπλέ του Phyro, ακούγεται χαλαρά και δένει με την παραγωγή των Styles που δέρνει. Ήρθε η ώρα για τον Βαλάντη. Ψιλοbattle κουπλέ και από αυτόν άρα κόλλαγε καλυτέρα το Lebron. Με άφησε ικανοποιημένο πάντως.
8ο κομμάτι, και ήρθε η ώρα για το ομώνυμο. Ωραίο beat, ωραία ραπς, από τα καλυτέρα του δίσκου.
9ο ψιλοερωτικό τρακ, στο μισό skip.
10ο μια Juju κάνει τα φωνητικά σε ένα αισιόδοξο κομμάτι που ακούγεται και αυτό.
11ο "Τρέλα". Με ξενερώνει το ρεφρέν αλλά κρατιέμαι. Ραπς χωρίς θέμα αλλά καλή ροή και ανεβαστικό beat, αλλά όχι κομμάτι για replay.
12ο skip στο 0.40...
13ο και το πρώτο storytelling κομμάτι. Γκομενοκατάσταση αλλά ακούγεται σε σχέση με τα υπόλοιπα. Beat μέτριο.
14ο και ο πρώτος περίεργος τίτλος. Δυο ξένοι MCs συμμέτοχη (η μόδα της εποχής). Ωραία παράγωγη και samples, ωραία scratch και μέτριο κουπλέ του Φωτιά. Τα άλλα δεν τα πολυέβγαλα...
15ο και το κομμάτι που είχε γίνει hit πριν καν βγει. Beat από την Official και τον Cisco kid. Καλό πρώτο μέρος με το κουπλέ του Θύμιου που έδωσε έκρηξη και του Φωτιά που κράτησε και αυτός το δεύτερο, όχι τόσο αντάξιο, με τους δυο ράππερς να εναλλάσσονται. Από τα καλύτερα beat του δίσκου και κομμάτια με συμμέτοχη που εξέπληξε τους πάντες. Προτελευταίο και να οι σπόντες για Zeraw, ωραίο beat πάλι, καλό ραπ με ίχνη θυμού.
17ο outro με ευχαριστήρια κτλπ και freestyle που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.
Γενικά κάλος δίσκος που έκανε κοιλιά σε διάφορα μέρη. Ίσως έλειπε άλλη μια συμμέτοχη. Ωραία beats, έξυπνες ατάκες, αν και άσχετες πολλές φορές μεταξύ τους.

Tracklist
1)Phyro...σαν
Βαθμός: 6

2)Πέτα τα όνειρά μου
Βαθμός: 4

3)Δεν είμαι καλά
Βαθμός: 7

4)Manager
Βαθμός: 7

5)Καλώς ή κακώς
Βαθμός: 7

6)Σκέτα νέτα
Βαθμός: 8

7)Παίζει πρόβλημα
Βαθμός: 8,5

8)Πυρ και μανία
Βαθμός: 8,5

9)Αν κλείσεις τα μάτια
Βαθμός: 6

10)Μια καινούργια μέρα
Βαθμός: 6

11)Τρέλα
Βαθμός: 7

12)Κάνε κάτι
Βαθμός: 5

13)Μαζί μου παίξε
Βαθμός: 7

14)WTF
Βαθμός: 7

15)Επιχείρηση σκούπα
Βαθμός: 9

16)Λυπάμαι
Βαθμός: 8

17)Freestyle...τέλος
Βαθμός: 7

Γενική βαθμολογία: 7
Cover: 7

Ακούγεται πάντως αλλά καμία διαφορά με το παλιότερο του mixtape.
*Exeil

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

ouxa είπε...

re file pragmatika oti eisai epifaneiakos?skit kai skit ti skata akouses parola auta pou les to pyr kai mania einai to kalutero cd pou exei bgalei kai apo paragwges kai apo rimes.old time classic!
phyrosun 4 life poutanes

Dj sotos είπε...

PYR KAI MANIAAAAAAAAAA PHYROSUN O KALYTEROS RAPAS THS ELLADAS TO CD TOY GAMHSE!!!

victoras είπε...

nomizw pws einai h kaluterh douleia mesa sto 2011
makari na bgazane oloi tetoious diskous.exw na akousw toso kalo album apo to polis ealw.

Δημοσίευση σχολίου

Online